Engleska treći polufinalista, savladala Švedsku
Foto:AA

Mundijal u Rusiji

Engleska treći polufinalista, savladala Švedsku

Reprezentacija Engleske ostvarila je plasman u polufinale Svjetskog prvenstva u Rusiji, nakon što je u četvrtfinalnom susretu rezultatom 2:0 savladala selekciju Švedske.

Pritisak Engleske osjetio se od samog početka utakmice na Samara Areni, no golova nije bilo sve do 30. minute kada su Englezi izvodili prvi korner u ovom susretu. Nakon ubacivanja s lijeve strane, Hari Megvajer sjajno pogađa glavom i dovodi Engleze u vođstvo od 1:0, prenosi Anadolija

Nakon što su "tri lava" povela, Švedska dolazi do nešto konkretnijih prilika, no nije bilo promjene rezultata do kraja prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu, u 59. minuti, veznjak Engleske Dele Alli se upisuje na listu strijelaca i povećava vođstvo svog tima na 2:0.

Engleska je tako, nakon Belgije i Francuske, postala treća među četiri najbolje selekcije Mundijala u Rusiji.

Posljednji polufinalista biće poznat večeras nakon susreta selekcija Hrvatske i Rusije, koje će snage odmjeriti u Sočiju. Pobjednik u ovoj utakmici biće protivnik Engleskoj u polufinalu.

U prve dvije četvrtfinalne utakmice, Francuska je izbacila Urugvaj, a Belgija eliminisala peterostrukog svjetskog prvaka Brazil.

 


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.