Francuski istražitelji: Požar uzrok pada aviona kompanije EgyptAir

Francuski istražitelji: Požar uzrok pada aviona kompanije EgyptAir

Francuski istražitelji avionskih nesreća su saopštili kako je brzo širenje vatre vjerovatno uzrokovalo pad aviona kompanije EgyptAir na letu iz Pariza u Kairo 2016. godine.

Njihov nalaz baca sumnju na iskaze egipatskih zvaničnika koji su tvrdili da su pronašli tragove eksploziva. 

Istražiteljska agencija BEA je u saopštenju rekla kako je najvjerovatnija teza da je vatra izbila u kokpitu i da se brzo proširila što je uzrokovalo gubitak kontrole, prenosi Anadolija.

Egipatski zvaničnici vode kriminalnu istragu zbog sumnje da je pad uzrokovan upotrebom ekploziva. BEA je takođe vodila svoju istragu. Saopštili su svoje razlike u mišljenju i pozvali egipatske istražitelje da provjere mogućnost nesrećnog slučaja kako bi u budućnosti mogli spriječiti takve nesreće.

Svih 66 putnika i članova posade je stradalo u padu aviona u Mediteran.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.