Demokrate:Ako poznajete ljude koje kandidujete, zašto ih kandidujete,  ako ih ne poznajete, ko vam ih podmeće?

Razočarani

Demokrate:Ako poznajete ljude koje kandidujete, zašto ih kandidujete, ako ih ne poznajete, ko vam ih podmeće?

Nakon Draga Đurovića iz Nikšića, Stevana Džakovića iz Budve, Šula i Mikana iz Kolašina, određenih odbornika iz Podgorice koji su svojevremeno održavali Mugošu na vlasti, dobili smo nove simbole izdaje opozicionih birača u liku odbornika koalicije "Sve za moj grad" koji su glasali za izbor Suhiha na mjesto predsjednika Skupštine Glavnog grada, saopštili su iz Demokratske Crne Gore.

Demokrate poručuju da su razočarane, ali nisu previše iznenađeni ovakvim glasanjem.

"Može da se kaže da su nas nabrojani raniji slučajevi pripremili na takvo nešto. Ipak, to ne umanjuje gorčinu zbog činjenice da su opozicioni odbornici glasali za izbor koalicije koja je do vlasti došla raznovrsnim mahinacijama sprovedenim na izborni dan.Za ovakvo glasanje nemamo drugog objašnjenja do toga da su glasači za Suhiha i razbijači parlamentarne većine koju tvori opozicija sa državnog nivoa unaprijed pripremljeni i pozicionirani na izbornim listama, da bi, u slučaju da DPS-u prigusti, mogli svojim glasovima da im obezbijede većinu", navode u saopštenju.

Kako kažu, bilo kako bilo, to je najgrublja izdaja opozicionih birača.

"Ovakvo glasanje odbornika ove koalicije pruža naknadno objašnjenje i Džakovićevih postupaka, osvjetljava brojne procese u crnogorskoj politici. Stvarno, kako je moguće da se uvijek dogodi da određena opoziciona grupacija iznjedri nekoga ko će izdati opozicione birače?Za razliku od njih, nijedan naš odbornik, za sve vrijeme našeg postojanja, nikada nije ni pomislio da pređe, a kamoli prešao u suprotni tabor, ni glasao suprotno volji onih koji su ga birali u Skupštinu", navode iz te pertije.

Nakon izdaje u Kolašinu, kako navode, od strane Mikana i Šula i ovog puta je od ukupno dva opoziciona odbornika koja su glasala za prijedlog DPS-a makar jedan iz SNP-a o čemu se zaključuje prostom matematikom.

"Nakon svega navedenog, sastavljači liste su dužni da odgovore svojim, ali i svim opozicionim biračima daju odgovor na vrlo jednostavno pitanje: poznajete li ljude koje kandidujete na izborima? Ako ih poznajete, zašto ih kandidujete? Ako ih ne poznajete, ko vam ih podmeće?", dodaje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.