Protesti zbog ubistva mladića u Francuskoj: Zapaljeno više od 50 vozila, škola, najmanje 14 uhapšenih
Izvor:Twiter

Protesti zbog ubistva mladića u Francuskoj: Zapaljeno više od 50 vozila, škola, najmanje 14 uhapšenih

Tokom protesta, organizovanih zbog ubistva 22-godišnjeg mladića u francuskom Nantu, privedeno je 14 osoba, a zapaljeno je više od 50 vozila, javlja Anadolija.

Ubistvo migranta Aboubakara Fofana dok se nalazio u automobilu, dogodilo se početkom jula, kada su i počeli protesti tokom kojih povremeno dolazi do sukoba s policijom. 

Zvaničnici navode da je pokrenuta istraga u vezi s ovim događajem. Lokalni mediji javljaju da je otvorena istraga pod sumnjom da je policajac svjesno otvorio vatru "ne želeći da ubije mladića". 

Nakon ovog ubistva u nekoliko naselja u Nantu došlo je do protesta i sukoba s policijom. Za tri dana zapaljeno je više od 50 vozila, a pričinjena je šteta i na stambenim objektima.

U petak naveče zapaljena je i srednja škola Leonardo da Vinči u mjestu Botiere. 

Tokom protesta privedeno je 14 osoba, među kojima je i jedan 14-godišnjak. Zbog uličnih sukoba nisu saobraćali vozovi, tramvaji i autobusi.

Na poziv porodice ubijenog mladića upriličena je mirna šetnja u naselju Breil kojoj je prisustvovalo oko 1.000 ljudi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.