Bošković: Nismo izdali ni Kosovo ni Srbiju, Vulin emotivan
Predrag Bošković

Ispravna odluka o slanju oficira

Bošković: Nismo izdali ni Kosovo ni Srbiju, Vulin emotivan

Odluka Crne Gore da pošalje dva oficira u misiju KFOR na Kosovu je ispravna i jedina moguća, kazao je ministar odbrane Predrag Bošković u intervjuu Radiju Crne Gore.

On je saopštio da je ta odluka donesena iz pragmatičnih razloga u cilju doprinosa regionalnoj bezbjednosti.

„Smatramo da treba aktivno da se uključimo u pitanje regionalne bezbjednosti. Kosovo je naš dobar susjed, sa kojim želimo da gradimo najbolje moguće odnose. Želimo da iznutra vidimo stanje bezbjednosti na Kosovu. Zbog toga je ta naša odluka ispravna i jedina moguća. Shvatamo i frustriranost opozicije po tom pitanju“, kazao je Bošković i dodao da, oni koji se protive toj odluci, protive se i crnogorskoj nezavisnosti.

„Crna Gora nije izdala Kosovo, jer Kosovo nije dio Crne Gore već samostalna država, Crna Gora nije izdala Srbiju, jer Crna Gora nije dio Srbije da bi mogla da izda Srbiju“, poručio je Bošković, za Radio CG

On je naveo da je bezbjednost regiona jedan od najvećih interesa Crne Gore.

„Cilj je bezbjednost i stabilnost u regionu, a KFOR doprinosi miru i stabilnosti na Kosovu, ali i na Balkanu“, naveo je ministar odbrane.

Izjave srpskog kolege Vulina, koji je kazao da odluka Crne Gore o slanju vojnika na Kosovo nije prijateljska, Bošković vidi kao emotivne i lične, prije nego utemeljene u stvarnosti i argumentima.

Bošković je podsjetio da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da je KFOR najveći garant stabilnosti i bezbjednosti srpske zajednice na Kosovu.

„Ne vidim kako bi onda odluka Crne Gore mogla biti protiv toga ako je kompletna misija u cilju očuvanja srpske zajednice na Kosovu“, poručio je Bošković za Radio CG.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.