Suhih predsjednik Skupštine Glavnog grada, verifikovani mandati odbornicima
Foto: Podgorica.me

Suhih predsjednik Skupštine Glavnog grada, verifikovani mandati odbornicima

Đorđe Suhih iz Socijaldemokrata izabran je za predsjednika Skupštine Glavnog grada Podgorice, na konstitutivnoj sjednici, koja je održana danas i na kojoj su verifikovani mandati novom sazivu odbornika u Skupštini.

Podsjećamo, 32 mandata, odnosno odbornička mjesta pripalo je listi „Za dobro građana Podgorice – Pobjednička kolacija Milo Đukanović“, koju čine DPS i partneri Bošnjačka stranka, Liberalna partija, Demokratska unija Albanaca i Crnogorska, zatim 17 mandata Listi „Podgorica za 21. vijek“ – Demokrate i Građanski pokret URA, dok su Listi „Sve za moj grad“ – Demokratski front i Socijalistička narodna partija pripala 8, Socijaldemokratama 3 i Albanskoj alternativi 1 mandat.

Skupštinom je, do izbora predsjednika, predsjedavala najstarija odbornica Radmila Čagorović sa liste  „Sve za moj grad“  DF-SNP.

Odbornik Boris Mugoša je, obrazlažući prijedlog da dr Đorđe Suhih bude predsjednik Skupštine Glavnog grada, istakao da “građani i građanke Podgorice odlično znaju ko je doktor Đorđe Suhih” prepoznavajući ga, prije svega, kao dobrog i poštenog čovjeka sa izraženim ljudskim i profesionalnim integritetom kojeg je gradio i kao ljekar I kao pravi simbol socijaldemokratije u Podgorici i Crnoj Gori.

“Dr Đorđe Suhih je skoro prije tri i po decenije počeo da radi kao ljekar u Domu zdravlja Titograd a nešto više od dvije i po decenije je bio hirurg u dečijoj bolnici u Podgorici. Osim toga, bio je i predsjednik Sindikata zdravstvenih radnika Crne Gore i šef Dječije hirurgije na Institutu za bolesti djece u Podgorici. Dr Suhih je odbornik u Skupštini Glavnog grada od 2000. godine. U periodu 2002.- 2006. bio je na poziciji potpredsjednika Opštine Podgorica, dok je u dva mandata obnašao funkciju predsjednika gradskog parlamenta i to u periodu od 2006. do 2010. godine i od 2014. do 2018. godine” naveo je Mugoša.

On je istakao uvjerenje da će dr Suhih “kao predsjednik parlamenta i u narednom četvorogodišnjem periodu doprinositi efikasnosti rada ove institucije za koju sam ubijeđen da će biti mjesto konstruktivnog dijaloga visokog nivoa političke kulture a sve sa ciljem da se u ovom predstavničkom domu donose odluke koje će dalje doprinijeti stvaranju uslova da Podgorica bude bolji i kvalitetnije mjesto za život” zaključio je Mugoša.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.