Demokrate: Poslanici DPS plaćeni kao učesnici rijaliti šou programa
Demokrate

Demokrate: Poslanici DPS plaćeni kao učesnici rijaliti šou programa

Sudeći po izjavi poslanika Demokratske partije socijalista po čijem bi mišljenju neko trebalo da se plaši povratka u Skupštinu, i u Demokratskoj partiji socijalista postali su svjesni činjenice da se ta partija sastoji od pećinskih funkcionera, usljed čega njihov poslanički klub uistinu djeluje zastrašujuće, navodi se u saopštenju Kluba poslanika Demokrata u Skupštini CG.

Demokrate su reagujući na saopštenje poslanika DPS-a Mihaila Anđušića koji je kazao "da niko iz redova skupštinske većine ne vapi za povratkom Demokrata u Parlament", kazali da funkcioneri DPS-a nisu "pećinski samo s obzirom na trajanje svog političkog djelovanja, već više po tome – po primitivnosti svojih političkih iskaza".

"Ti iskazi obiluju uvredama i neistinama, kakav je slučaj i kod Anđušića, mladog poslanika DPS-a, koji po primitivizmu svog javnog govora nimalo ne zaostaje za svojim starijim kolegama. On je, iako spada među mlađe poslanike DPS-a, veoma brzo savladao vještine izopačene komunikacije koja je karakteristična za retoriku funkcionera vladajuće koalicije, a koja se sastoji u tome da se svojstva kojima je trajno obilježena Demokratska partija socijalista pokušavaju pripisivati njihovim političkim protivnicima", kažu Demokrate.

U reagovanju ove partije ističe se, da se upravo na taj način došlo do situacije da Demokrate "za tobožnji strah optužuju oni kojima, po priznanju njihovih funkcionera iz Budve, ne basta izaći na izbore ako startuju kao opozicija i koji bi samo da im je da se nekako na pozicije vlasti umuvaju bez izbora, kako su, uostalom, na vlast i dospjeli i jedino i mogli dospjeti prije tri decenije".

"A za te tri decenije, oni su za plate poslanika uzeli 31 milion eura, za plate javnih funkcionera koje je postavljao DPS – 82 miliona; za partiju sa državnog nivoa – 54 miliona; za partiju na lokalnom nivou – 34 miliona. Ukupno: 201 milion eura. Hajde da se zapitamo šta su, plaćajući vas 200 miliona eura, građani Crne Gore dobili zauzvrat?

Šta, osim štete, bilo koji građanin Crne Gore ima od vašeg dizanja ruku u Parlamentu za sve štetne odluke, kojima je osiromašena naša država i zadužen svaki građanin Crne Gore i njihovi potomci? Toliko koliko su plaćali vaše poslanike u Skupštini Crne Gore, građani su plaćali samo organizatore i učesnike rijaliti šoua, i to nije jedina sličnost jer su i format, primitivnost, vulgarnost, koncept Velikog brata i identični do nerazaznavanja sa onim što ste vi napravili od crnogorske Skupštine. Postoji i jedna bitna razlika: učesnici rijalitija su svjesni da im je osnovna namjena zabavljanje javnosti, dok poslanici DPS-a žive u ubjeđenju da služe nekom višem cilju, što vas sve čini još urnebesnijim.

Da zaključimo, Vašem primitivizmu lijeka nema, a svima koji misle da imaju nešto od Vašeg boravka u Skupštini Crne Gore, neka je Bog u pomoći", poručile su Demokrate u reagovanju.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.