Dogovorena vlast u Baru, partije potpisale koalicioni sporazum (FOTO)
Foto: DPS Bar

Partneri zadovoljni

Dogovorena vlast u Baru, partije potpisale koalicioni sporazum (FOTO)

Mjesec i po nakon lokalnih izbora danas je potpisan koalicioni sporazum između partija koje su osvojile najveći broj glasova u Baru: DPS- a, SD-a, Grupe građana “Biram Bar” i Bošnjačke stranke.

“U mogućnosti smo da formiramo ogromnu skupštinsku većinu, čime će i rad u opštinskom parmalentu biti mnogo olakšan. Zadovoljna sam što smo ovako obavili ovaj posao, pregovarali smo u jednoj korektnoj, konstruktivnoj i prijateljskoj atmosferi i nema dileme da je ovo pravi put kako bi prosperitet građana Bara bio zagantovan. Snaga je velika, a šanse su na nama”, poručila je predsjednica OO DPS Branka Nikezić.

Ona je najavila da će konsitutivna sjednica na kojoj će se birati predsjednik SO Bar, biti održana u ponedjeljak, 9. jula. Nakon toga obaveza je sazivanje još jedne sjednice na kojoj će odbornici lokalnog parlamenta izabrati predsjednika opštine, nakon čega počinje i realizacija sporazuma.

I predsjednik SD-a u Baru, potpredsjednik te partije na državnom novou, Mićo Orlandić zadovoljan je sporazumom, izražavajući nadu da će da će njegova realizacija donijeti “dobrobit svim građanima Bara”.

“Procjenjujem da je ono što smo potpisali veoma dobar osnov za budući razvoj našeg grada. Uvjeren sam da će ova kolaicija ispuniti sva očekivanja građana i da ćemo u narednom četvorogodišnjem periodu biti svjedoci ubrzanog ekonomskog razvoja, prosprepiteta naše opštine u mjeri u kojoj to bude realno. Svi partneri su se obavezali na složan i zajednički rad za dobro naših građana”, poručio je Orlandić i podvukao da vjeruje da će “sva pojedinačna obećanja koja su u preduzbornoj kampanji davali i u ime partija u svoja lična biti u prilici da ispune”.

Lider Grupe građana Biram Bar, Radomir Novaković Cakan istakao je da su “potpisivanjem sporazuma želje 2.500 građana Bara na dobrom putu da budu ostvarene”.

“Funkcije ne čine čovjeka, već čovjek čini funkciju”, smatra Novaković. Govoreći o planovima i on je istakao da će “nastojati da građani u narednom periodu dobiju ono za šta su glasali”, te da se “nada da će ova koalicija ispuniti predizborna obećanja”.

 


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.