Ojačati Kancelariju za EU, smanjiti format radnih grupa
Kolegijum za pregovore sa EU

Kolegijum za pregovore sa EU

Ojačati Kancelariju za EU, smanjiti format radnih grupa

Kolegijum za pregovore Crne Gore i Evropske unije razmotrio je danas na XX sjednici stanje u pregovaračkom procesu i zaključio da predstojeći izazovi u integracionom procesu iziskuju jačanje kadrovskih kapaciteta Kancelarije za evropske integracije i ustanovljavanje procedura koje će podrazumijevati nagrađivanje najodgovornijih subjekata u pregovorima na osnovu ostvarenog rezultata.

Kako je dogovoreno na Kolegijumu, Kancelarija za evropske integracije je zadužena da u svrhu unapređenja efikasnosti pregovaračkog procesa u saradnji sa resornim institucijama predloži smanjenje formata radnih grupa za pregovore.

"Zaključeno je da je potrebno intenzivirati djelovanje u cilju dobijanja završnih mjerila za poglavlja 3 (Pravo osnivanja preduzeća i sloboda pružanja usluga), 5 (Javne nabavke), 6 (Privredno pravo), 7 (Pravo intelektualne svojine), 13 (Ribarstvo), 21 (Transevropske mreže) i 28 (Zaštita potrošača i zdravlja)", saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.