DPS Bar: Stvoreni uslovi za potpisivanje Koalicionog sporazuma (FOTO)
Foto: DPS Bar

Puna saglasnost Izvršnog i Opštinskog odbora

DPS Bar: Stvoreni uslovi za potpisivanje Koalicionog sporazuma (FOTO)

Koalicioni sporazum, koji je prethodnih dana uz koordinaciju člana Predsjedništva DPS-a, Branimira Gvozdenovića i predsjednice OO DPS Bar Branke Nikezić, pripremao pregovarački tim, dobio je sinoć punu saglasnost Izvršnog i Opštinskog odbora DPS-a Bar.

Time su stvoreni uslovi za potpisivanje Koalicionog sporazuma, koji nakon toga treba da verifikuje Predsjedništvo DPS-a, saopšteno je iz ove partije.

Kako se navodi, sporazum podrazumijeva formiranje skupštinske većine od 28 odbornika, koju će činiti Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Grupa građana ''Biram Bar'' i Bošnjačka stranka. Ovako formiranom većinom, kako su istakli, Bar je nedvosmisleno pokazao da njeguje koncept građanske Crne Gore i pune podrške unutrašnjim i spoljnopolitičkim prioritetima Države.

Istaknuto je da je sporazum, takođe, rezultat odgovornog odnosa prema razvoju Bara, s obzirom na činjenicu da se dominantno bazira na ekonomskom razvoju Bara, uz stvaranje uslova za nova zapošljavanja u gradu pod Rumijom. Osnovni programski cilj budućeg koalicionog djelovanja biće dinamizacija ekonomskog napretka Bara, na načelima održivog razvoja zasnovanog na valorizaciji prirodnih potencijala, obezbjeđenju novih investicija i podizanju kapaciteta postojeće privredne strukture, sa ciljem povećanja zaposlenosti i obezbjeđivanja boljeg kvaliteta života svih građana Bara.

OODPSBar

Foto: DPS Bar

"Sporazum je veoma ambiciozan, ali i realan, imajući u vidu program i viziju Demokratske partije socijalista, a posebno kadrovske kapacitete sa kojima raspolaže naša partija. Jedan od ključnih zadataka definisanih Sporazumom je pozicioniranje Bara kao najkonkurentnije jedinice lokalne samouprave u Crnoj Gori. Osim toga, ciljevi sporazuma u potpunosti odgovaraju programima na osnovu kojih su politički subjekti i grupe građana – konstituenti sporazuma, osvojili ubjedljivu većinu na Lokalnim izborima u maju tekuće godine, čime smo dobili puno povjerenje građana Bara da razvijamo grad u narednom periodu", naveli su.

Vjeruju da će, s obzirom na kvalitet i ubjedljivost programa i Sporazuma i malobrojni opozicioni odbornici u Skupštini Opštine Bar podržavati njihove projekte i aktivnosti, jer su oni isključivo u interesu svih građana Bara.

"Zahvaljujemo koalicionim partnerima na veoma korektnom i profesionalnom odnosu u procesu pregovora, i pozivamo sve da već od sjutra preuzmemo punu odgovornost i odmah krenemo sa radom-  Za dobro građana Bara", zaključeno je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.