Herceg Novi: Utvrditi tačne granice akvatorijuma luke i regulisati imovinsko pravne odnose među privrednim subjektima
Foto: Opština Herceg Novi

Potrebno više ulaganja

Herceg Novi: Utvrditi tačne granice akvatorijuma luke i regulisati imovinsko pravne odnose među privrednim subjektima

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i delegacija Svjetske banke, koji su na misiji u Crnoj Gori povodom Drugog Projekta Instutucionalnog razvoja i jacanja poljoprivrede MIDAS II, posjetili su juče Opštinu Herceg Novi, gdje su sa potpredsjednikom Milošem Konjevićem i sekretarkom za turizam, ekonomski razvoj i preduzetništvo Suzanom Memarović razgovarali o jačanju ribarstva, odnosno potencijalnim mogućnostima da se na području opštine Herceg Novi implementiraju aktivnosti na izgradnji mjesta iskrcaja za ribarske brodove u luku Škver i rekonstrukciji ribljih pijaca, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Kako je navedeno, dogovoreno je da će u narednom periodu biti obaveza Opštine Herceg Novi da utvrdi tačne granice akvatorijuma luke i reguliše imovinsko pravne odnose među privrednim subjektima, kako bi se moglo pristupiti detaljnijem planiranju i realizaciji.

Predstavnici Opštine Herceg Novi prihvatili su predlog saradnje Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, uz obostrano saglasje da je potrebno više ulagati u infrastrukturu i turističke i privredne potencijale.

Sastanku su prisustvovali i sekretar za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost Aleksandar Kovačević i direkor Agencije za gazdovanje gradskom lukom Božo Ukropina. Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Svjetske banke će u narednom periodu istim povodom posjetiti Bar i Ulcinj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.