Crnogorci sve više kupuju domaće proizvode
Foto:Anadolija

Kampanja daje rezultate

Crnogorci sve više kupuju domaće proizvode

Kupovina domaćih proizvoda u trgovinskim lancima širom Crne Gore postaje sve veća praksa za mnoge građane u Crnoj Gori, koji su svjesni da kupovinom domaćeg proizvoda jačaju i domaću ekonomiju, poručeno je danas u Podgorici, gdje su predstavljeni rezultati promocije programa "Kupujmo domaće".

Program promocije domaćih proizvoda, koji je pokrenut početkom aprila, ima za cilj da doprinese jačanju crnogorskih kompanija i ukupne ekonomije, otvaranju novih radnih mjesta i unapređenju životnog standarda. 

U ovom projektu učestvuju najveći trgovinski lanci u Crnoj Gori, koji su u prethodna tri mjeseca, od kako je počela akcija „Kupujmo domaće“ u svojim prodajnim objektima na vidljivim mjestima prodavali domaće crnogorske proizvode. 

Ljiljana Filipović, potpredsjednica Privredne komore Crne Gore, kazala je da uz poštovanje slobodnog tržišta i konkurencije, ovim programom se djeluje u prevazilaženju navika da „više cijenimo tuđe nego svoje“. 

„Da je kupovina domaćih proizvoda i ulaganje u budućnost, potvrđuje praksa naših susjeda ali i najrazvijenijih zemalja svijeta“, kazala je Filipović, javlja agencija Anadolija.

2018070623131163435365418Web

Foto:Anadolija

Radosav Babić iz Ministarstva ekonomije, kazao je da je u crnogorskim marketima preko tri hiljade proizvoda domaće proizvodnje. 

„Zadovoljni smo prvim rezultatima projekta. Svjesni smo činjenice da se potrošačke navike ne mijenjaju lako“, kazao je Babić. 

Crnogorski potrošači posebno su posljednja tri mjeseca povećano kupovali domaće proizvode mlijeko, jaja, meso, voće i povrće. 

Vlado Raičević, iz agencije Ipsos, koja je sprovela istraživanje među kupcima, kazao je da je 70 odsto crnogorske javnosti saznalo za akciju „Kupujmo domaće“. 

„Građani su svjesni da kupovinom domaćeg proizvoda jačaju domaću ekonomiju. Povećanje kupovine domaćih proizvoda je evidentno, govorimo o percepciji. Ono što ohrabruje, jeste da je 16 odsto građana reklo da će sigurno u narednom periodu kupovati domaće proizvode“, istakao je Raičević,prenosi AA.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.