Nikšićka grupa planirala ubistvo  Zorana Lazovića, Duška Golubovića, Slobodana Kašćelana?
Radulović, foto:Portal Analitika

Proširena istraga

Nikšićka grupa planirala ubistvo Zorana Lazovića, Duška Golubovića, Slobodana Kašćelana?

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) tereti Nikšićanina Ranka Radulovića i njegovu grupu da stoje iza nekoliko likvidacija, te da su više njih pripremali.Grupa se osim za planiranje likvidacija, učešća u nekim ubistvima, tereti i za reketiranje, zelenašenje, neke bombaške napade i pokušaje ubistva.

Portal FOS piše pozivajući se na ekskluzivna saznanja da je istraga proširena na još lica, kao i imena osoba koje su navodno trebalo da budu ubijene, a postupak koji se vodi protiv osumnjičenih je tajan. 

Osim Radulovića, Brajović Erogena, Stefana Radulovića, Stefana Perovića, Nikole Mandića, Darka Vickovića, Luke Radulovića,  bosanskih državljana Nenada Lubure i Radivoja Preradovića, obuhvaćeni su i Igor Vukotić, Ivan Todorović, Radoš Petrušić, Ratko Martinović, Miladin Dedović i Nikola Mršić kom se sudi za ubistvo Gorana Lenca. 

Istražitelji sumnjaju da je na čelu grupe Brajović čija organizacija je izvršavala više krivičnih djela poput zelenaštva, nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Radulović je ranije negirao optužbe, ali SDT sumnja da se upravo on sastajao sa navodnim članovima škaljarskog klana sa kojima je trebalo da liši života više lica, a na meti su se našli i policijski službenici. Naime, dva policijska službenika trebalo je da budu likvidirana, a istražitelji provjeravaju ko je sa sljedećeg spiska trebalo da bude meta: Zoran Lazović, Duško Golubović ili Duško Koprivica i njegov sin Strahinja Koprivica.

Osim toga, provjeravaju se i navodi da li je Radulovićeva grupa htjela da ubije Darka Janjića, Slobodana Kašćelana, braću Banićević, Radovana Mujovića i nekog od braće Vilotijević sa kojima je Radulović godinama u sukobu zbog krvne osvete. Kašćelan je navodno trebalo da bude ubijen nakon eksplozije u kojoj je Roganović ostao invalid.

Novčana nadoknada koja je određena za njihove živote je 100 hiljada eura po glavi,piše Fosmedia.

Podsjetimo, mediji su ranije objavili  da je grupa Nikšićanina Ranka Radulovića raspolagala fondom od skoro pet miliona eura za ubistva pet policijskih funkcionera i dva člana njihovih najužih porodica pozivajući se na izjavu svjedoka saradnika, na osnovu čijeg iskaza je Specijalno tužilaštvo donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv te kriminalne organizacije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.