Lažna patronažna sestra otela tek rođenu bebu
ilustracija

Sarajevo

Lažna patronažna sestra otela tek rođenu bebu

Policiji u sarajevskom naselju Hadžići prijavljeno je da je nepoznata žena iz kuće u Igmanskoj ulici otela tek rođenu bebu.

Kako se navodi, nepoznata žena koja je otela bebu predstavila se kao patronažna sestra, piše Faktor.ba.

Ženu, koja je prema navodima očevidaca bila u bijelom mantilu i s maramom na glavi, ispred zgrade je, navodno, čekao sivi automobil u koji je ubacila bebu i udaljila se u nepoznatom pravcu.

Portparolka MUP-a Kantona Sarajevo Suvada Kuldija potvrdila je da je policiji prijavljen slučaj i da se provjeravaju navodi iz prijave.

"Na mjesto događaja upućene su patrole, sve se još provjerava" - rekla je Kuldija.

Beba je, navodno, u trenutku otmice bila s tetkom, dok je majka otišla u opštinu da prijavi dijete.

"Komšije kažu da je ova žena ranije već nekoliko puta, kao patronažna sestra, bila kod njih. Majka bebe danas je otišla u opštinu da prijavi dijete, koje je ostalo samo sa njenom sestrom. Ta žena je tetku od djeteta poslala u kupatilo da opere ruke, navodno zbog bebe. Ona je otišla u kupatilo, ostavivši je samu, nakon čega je ona pobjegla s bebom - izjavila je portalu Faktor.ba Sanja Domuz – Sadiković, koja živi nedaleko od mjesta gdje se navodna otmica dogodila.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.