MANS: Poslanici odavno dobili direktivu da krenu u političku čistku

Smjena Ćalović Marković osveta za razotkrivanje kriminalnih poslova Đukanovića

MANS: Poslanici odavno dobili direktivu da krenu u političku čistku

Odluka poslanika vladajuće većine da razriješi Vanju Ćalović Marković iz Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) nije nimalo iznenađujuća, jer su odavno dobili direktivu da krenu u političku čistku, saopšteno je iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

Skupština je danas, sa 39 glasova za, četiri protiv i tri uzdržana, razriješila Ćalović Marković sa mjesta članice Savjeta ASK-a.

„Nakon najave Mila Đukanovića da će zloupotrijebiti zarobljene institucije za obračun sa medijima i civilnim društvom, vjerujemo da je ovakva odluka Skupštine samo početak progona koji čeka sve kritičare ovoga režima“, kaže see u reagovanju MANS-a.

Kako ističu, Đukanovic je to više puta jasno saopštio „crtajući mete na novinarima i aktivistima nevladinog sektora“.

„On sada sistemski čisti instutucije od bilo koga ko nije pod totalnom kontrolom, i sve više uvodi otvorenu diktaturu“, naveli su iz MANS-a.

Zato je, kako su kazali, potpuno jasno da je smjena Ćalović Marković osveta za razotkrivanje kriminalnih poslova Đukanovića i njegovog najbližeg okruženja, i pokušaj da se zaustavi borba protiv korupcije.

„Ponovo poručujemo Đukanovicu i njegovim izvršiocima u zarobljenim institucijama da ćemo nastaviti da se beskompromisno borimo protiv korupcije i organizovanog kriminala, uprkos svim pritiscima kojima smo bili i kojima ćemo tek biti izloženi“, zaaključuje se u reagovanju MANS-a.


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.