Nakon 22 godine oktriveno ko je ubio hip-hop zvijezdu Tupaka(VIDEO)
Tupak Šakur

Nakon 22 godine oktriveno ko je ubio hip-hop zvijezdu Tupaka(VIDEO)

Hip-hop zvijezda Tupak ubijen je prije 22 godine u Las Vegasu. Nakon dugogodišnje potrage za ubicom, spekulacija i teorija zavjera koje su se pojavljivale svojevremeno, jedan reper odlučio je da prizna ko je izvršilac djela.

Legendarni reper Tupak imao je samo 25 godina kada je upucan u septembru 1996. godine nakon što se vračao sa meča Majka Tajsona. Uprkos naporu ljekarskog tima, posle šest dana reper je podlegao je povredama, piše Skaj njuz. 

Krivica za ubistvo padala je na reperovog rivala Notorious B.I.G.-ja i Paf Didija, pa sve do policije i Knighta.

Ipak, nakon toliko godina opšteprihvaćena teorija je da je pucnjava rezultat sukoba losanđeleskih bandi, Bloodsa i Cripsa. 

Sada je konano bivši gangster i reper Kif D, čije pravo ime je Duan Kit Dejvis, riješio da otkrije svijetu da je on bio pomagač u izvršenju ovog čina. Reper je svoje priznanje iznio u sklopu Netfliksove nove serije Unsolved, the Tupac and Biggie Murders, a njegova ispovijest je šokirala mnoge,prenosi B92.

Dejvis, kome je dijagnostikovan rak, odlučio je da priča sada s obzirom na činjenicu da njegova bolest mu daje imunitet i isključuje krivičnu odgovornost. 

"Bio sam glavni u Comptonu, diler i jedini preživjeli koji vam može ispričati stvarnu priču o ubistvu Tupaka", započinje svoju priču Kif. 

U dokumentarcu, Dejvis opisuje kako je sjedio na prednjem sjedištu bijelog kadilaka iz koga je otvorena vatra. Dejvis kaže da je automobilom upravljao Terens "T-Braun" Braun, dok Deandri "Dre" Smit i Dejvisov rođak Orlando "Bejbi Lajn" Anderson su sjedeli na zadnjem sjedištu. Braun, Smit i Anderson su bili dio bande sve do smrti.

Prije samog ubistva, oni su satima  tražili Tupaka koga su okrivili da je pretukao jednog od njihovih članova bande – u klubu 662. 

Posjetili su klub, a kada ga nisu našli nastavili su da voze. U sledećem trenutku spaazili su ga u bmw automobilu - a kroz otvoreni krov su ga vidjeli da stoji kao slavna ličnosti na paradi. 

"Da nije virio kroz otvoren krov, nikada ga ne bismo vidjeli", kaže Kif. 

Kada su ga direktno pitali ko je otvorio vatru na njega, Dejvis je odgovorio sa osmijehom: 

"Moraću to da zadržim za sebe zbog uličnog kodeksa. Znam samo da su hici su došli sa zadnjeg sjedišta". 

U prethodno policijskom izvještaju Dejvis je identifikovao njegovog rođaka Andersona kao počinioca ovog ubistva tvrdeći da je iz desne ruke pucao na Tupaka.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.