Vanredni izbori u Budvi opcija za prevazilaženje političke krize?
Sa sastanka

Vanredni izbori u Budvi opcija za prevazilaženje političke krize?

Organizovanje vandrednih izbora u razumnom roku, sazivanje hitne sjednice lokalnog parlamenta na kojem bi se glasalo o povjerenju predsjedniku Opštine, formiranje vlasti izvršnog povjerenja, opcije su za prevazilaženje političke krize, zaključeno je na današnjem sastanku predstavnika dijela političkih partija u Budvi.

Današnjem okruglom stolu, koji je organizovala Crnogorska, prisustvovali su predstavnici DPS-a, SD-a i nezavisni odbornik Stevan Džaković, dok predstavnici vladajuće koalicje nisu učestvovali.

Predsjednik Opštine Budva, Dragan Krapović uputio je pismo u kom je obavijestio organizatore da neće doći na pomenuti skup, ističući da su njegova vrata otvorena za sve koji žele da ukažu i predlože rješenje za izlazak iz krize vlasti u Budvi. 

On je u pismu naveo, da pogotovo ne želi da učestvuje na forumima sa predstavnicima DPS-a. 

"Vjerujući u iskrene namjere Crnogrske, pozivam vas da u direktnom razgovoru, u terminu koji vama odgovara, razgovarate sa predstavinicima koalicije i ponudite svoje viđenje političke situacije, te iznesete eventualne predloge za deblokadu skupštine", navodi se u pismu Krapovića.

Predsjednik Crnogorske, Vladimir Pavićević je istakao da smatra da postoji veliko interesovanje, ne samo među političarima iz raznih stranaka, već i među svim građanima, novinarima da se nađe način za izlazak iz krize budvanske vlasti.

Crnogorska je predložila četiri moguće opcije za razrješenje krize, a to su: Organizovanje vandrednih izbora u razumnom roku, sazivanje hitne sjednice lokalnog parlamenta na kojem bi se glasalo o povjerenju predsjedniku Opštine, formiranje vlasti izvršnog povjerenja, a kao četvrtu opciju navode da su otvoreni za ostale predloge i dijalog.

Šef odborničkog kluba DPS-a, Marko Vuković smatra da koalicija u Budvi ne postoji, da vlast ne funkcioniše i da je rješenje problema u, kako navodi, formiranju vlasti izbornog povjerenja gdje bi svi predstavici u skupštini učestvovali u pripremi izbora, kao što je to slučaj na državnom nivou.

Predsjednik SD-a, Petar Ivković je naveo da se dobrim dijelom slažu sa predlolgom DPS-a, te da je to fer način izlaska iz ove krize.

Nezavisni odbornik Stevan Džaković kazao je da su određene tačke Sporazuma već prekršene, te da mu nije jasno zašto, i pored toga što čelnici DF-a nazivaju Krapovića pogrdnim imenima, ne žele da ga razriješe dužnosti. Džaković je ponovio predlog otvorenih lista, te tražio da se vlast da građanima. 

Na pitanje novinara da li će se odazvati pozivu Krapovića za konsulatcije, Pavićević je naveo da će sazvati opštinski odbor u Crnogorskoj da vide kakav je stav partije po pitanju pomenutog poziva. Što se tiče vandrednih izbora, on navodi da vidi tačke dodira sa predlogom DPS-a, te da postoji mogućnost da se dogovore oko organizacije izbora, u razumnom roku. 

"Predlog možda bude prihvatljiv i koaliciji koja je na vlasti, jer smo i od njih čuli da su pominjali izbore", zaključio je Pavićević.

Izvor: RTV Budva

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.