Harasani: Treba promijeniti način odabira članova Savjeta
Ilir Harasani

Partijska raspodjela funkcija u Albanskom nacionalnom savjetu

Harasani: Treba promijeniti način odabira članova Savjeta

Partijska raspodjela funkcija u Albanskom nacionalnom savjetu predstavlja grubu zloupotrebu tijela čiji cilj treba da je uzdizanje iznad partijskih podjela i zastupanje interesa albanske nacionalne manjine, što do sada nije bio slučaj, saopštio je danas odbornik Građanskog pokreta URA u ulcinjskom parlamentu Ilir Harasani.

Kako je navedeno, za potpredsjednike Albanskog nacionalnog savjeta juče su imenovani visoki funkcioner Albanske alternative Smailj Maljić Čunmuljaj, kao i Iber Hoti koji je bio noilac liste te partije na lokalnim izborima u Plavu.

Za sekretara Savjeta je izabran Lindon Đeljaj, koji je takođe bio u partijskim organima stranke Đerđa Camaja. Krajem prošlog mjeseca za predsjednika Savjeta izabran je potpredsjednik Force Faik Nika, koji je na tom mjestu zamijenio stranačkog kolegu i potpredsjednika Skupštine Gencija Nimanbegua.

On naglašava da je Savjet partijski savjet da u njemu nema prostora za intelektualce i one koje bi mogli stručno dobrinjeti njegovom radu.

“Nezavisni intelektualci koji su se kandidovali nisu dobili ni glas jer nisu imali političku podršku sto je nonsense, pa iz tog razloga i treba promijeniti način odabira članova Savjeta”, smatra Harasani.

“Ovakvo otvorena raspodjela funkcija u Albanskom nacionalnom savjetu po partijskom ključu je nedopustiva i predstavlja zloupotrebu jedne nacionalne manjine radi ostvarivanja interesa jedne male grupe ljudi, koji su slijepi poslušnici politike koja je zaslužna što Albanci i danas žive u najnerazvijenijim djelovima Crne Gore. To tijelo ni dosada nije uspjelo da odgovori na ono što je njegova uloga – zastupanje interesa Albanaca u Crnoj Gori”, zaključio je Harasani.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.