DNP: Moramo animirati birače da svoje nezadovoljstvo iskažu na izborima

Sjednica Predsjedništva

DNP: Moramo animirati birače da svoje nezadovoljstvo iskažu na izborima

Predsjedništvo Demokratske narodne partije je na juče održanoj sjednici donijela niz mjera čija će primjena u narednom periodu imati za cilj širenje partijske infrastrukture i kadrovsko jačanje u svim odborima, saopšteno je iz te partije.

Ocijenjeno je da su rezultati nedavno održanih lokalnih izbora nepovoljni ne samo za Demokratski front već za ukupnu opoziciju, zbog čega je neophodno da se u narednom periodu pronađe model koordiniranog djelovanja  za uspostavljanje minimum uslova za održavanje prvih fer i slobodnih izbora.      

"Konstatovano je da mala izlaznost na lokalnim i predsjedničkim izborima pokazuje da veliki broj građana nema povjerenja u izborni proces što je za posledicu imalo da DPS sa procentom manjim od 30 % podrške u ukupnom biračkom tijelu dođe do apsolutne vlasti.  Uzimajući u obzir tu činjenicu, očigledno je da u Crnoj Gori postoji većina građana koja ne podržava aktuelni režim, zbog čega u narednom periodu kao opozicija, moramo uraditi sve što je u našoj moći da animiramo birače da svoje nezadovoljstvo iskažu na izborima. Preduslov svega toga jeste da zajedno radimo na uspostavljanju uslova koji će omogućiti elementarni stepen slobode izražavanja mišljenja", saopšteno je iz DNPa.

Ta partije će, kako se navodi,učiniti sve da u narednom periodu dođe do revitalizacije opozicione energije i stvaranju uslova za konačne promjene i demokratizaciju Crne Gore.   

Na sjednici Predsjedništva je za portparola partije izabran Nikola Jovanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.