Prilagodite ishranu krvnoj grupi i riješite se viška kilograma
ilustracija

Prilagodite ishranu krvnoj grupi i riješite se viška kilograma

Doktor Peter D’Adamo savjetuje kako bi trebalo da izgleda ishrana u zavisnosti od krvne grupe.

 Ako pronađete režim ishrane koji prija vašem tijelu, onda ne postoji rizik od viška kilograma, a vitka linija vam je zagarantovana.

Saznajte šta prema vašoj krvnoj grupi smijete, a šta vam je zabranjeno da jedete. 

Nulta krvna grupa 

Neka vam je ishrana bazirana na visokom unosu proteina, nemasnog mesa, mliječnih proizvoda, ribe i povrća. 

A krvna grupa 

Jedite meso ali u umjerenim količinima, i više birajte vegetarijansku ishranu sa mnogo žitarica, voća i povrća. 

B krvna grupa 

Izbjegavajte kukuruz i sjemenke sezama. Pileće meso takođe može biti pogrešan izbor. Jedite crveno meso, zeleno povrće, jaja i mlječne proizvode sa niskom količinom masti. 

AB krvna grupa 

Osobama sa AB krvnom grupom se savjetuje da na dnevnom meniju imaju morske plodove, mlječne proizvode i zeleno povrće, i tako će izijlečiti problem želudačne kiseline. Takođe, izbjegavajte kofeinske napitke, alkohol i suhomesnate proizvode.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.