Uhapšene 23 osobe širom Evrope, pronađeni umjetnički predmeti vrijedni 40 miliona eura

Uhapšene 23 osobe širom Evrope, pronađeni umjetnički predmeti vrijedni 40 miliona eura

Umjetnički predmeti vrijedni 40 miliona eura, pronađeni su tokom četvorogodišnje policijske akcije u Italiji, Španiji, Njemačkoj i Velikoj Britaniji, i tom prilikom uhapšene su 23 osobe, saopštio je danas Evropol.

Više od 250 policajaca istovremeno je pretražilo 40 kuća u italijanskim regionima Sicilija, Kalabrija, Pijemont i Apulja, kao i u njemačkom Eningenu, Londonu u Velikoj Britaniji i Barseloni u Španiji i tom prilikom oduzeli su oko 25.000 umjetničkih predmeta. 

Policijska operacija je trajala četiri godine, a artefakti su uglavnom otkopavani u Italiji i prodavani u aukcijskim kućama u Njemačkoj, prenosi B92 pozivajući se na Tanjug.

Kriminalne grupe koje su se bavile ovom trgovinom i koje su imale saradnike u Barseloni i Londonu evrpski policajci ocijenili su kao "veoma dobro organizovane".

Operacija se smatra jednom od najvećih ikada izvedenih, kada je u pitanju krijumčarenje artefakata iz Italije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.