Đukanović: Utemeljena na antifašizmu CG gradi čvrste partnerske odnose sa velikom Amerikom
Milo Đukanović

Čestitka Trampu Dana nezavisnosti

Đukanović: Utemeljena na antifašizmu CG gradi čvrste partnerske odnose sa velikom Amerikom

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je predsjedniku SAD Donaldu Trampu i američkom narodu najsrdačnije čestitke povodom 4. Jula - Dana nezavisnosti.

Uz podsjećanje da su osnovne vrijednosti sadržane u Deklaraciji o nezavisnosti trajna inspiracija  za sav slobodni, progresivni  svijet, Đukanović je izrazio zadovoljstvo što Crna Gora, utemeljena na slobodarstvu i antifašizmu, gradi čvrste partnerske odnose sa jednom velikom Amerikom, osavremenjavajući  tradicionalno prijateljstvo kroz saradnju na svim nivoima u obostranom interesu.

"Crna Gora izuzetno cijeni kontinuiranu podršku SAD njenom demokratskom razvoju i evroatlantskom i evropskom putu.Naše strateško partnerstvo dodatno je osnaženo novom dimenzijom saradnje u okviru NATO Alijanse, u zajedničkim naporima  svih progresivnih snaga za doprinos globalnom miru i kolektivnoj bezbijednosti. Mi pritom ne zaboravljamo da je podrška Vašingtona bila od presudnog značaja za ostvarenje našeg evroatlantskog cilja", naveo je crnogorski predsjednik.

Dalja podrška SAD-a regionu Zapadnog Balkana od nemjerljivog je značaja za njegovu stabilnost i prosperitet kroz proces integracija , ekonomski i demokratski napredak, u interesu jačanja bezbjednosti na cijelom evropskom kontinentu,istakao je Đukanović u čestitki.

"U tim nastojanjima, na Crnu Goru možete uvijek računati kao na pouzdanog partnera i promotera zajedničkih vrijednosti demokratskog svijeta. To je i platforma  za  unapređenje naše saradnje kako na bilateralnom, tako i na multilateralnom planu.Uz iskrene čestitke povodom Dana nezavisnosti izražavam i najbolje želje za uspjeh i dalji sveukupni prosperitet Sjedinjenih Američkih Država, na dobro Vašeg naroda i cijelog čovječanstva", kaže se u čestitki Đukanovića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.