Potvrđena optužnica: Šišiću i Jovović prijeti po 40 godina zatvora
Šišić i Jovanović

Ubistvo bebe

Potvrđena optužnica: Šišiću i Jovović prijeti po 40 godina zatvora

Vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici potvrdilo je optužnicu protiv državljanina BiH Nermina Šišića (27) i njegove partnerke Jelene Jovović (34), zbog optužbi da su ubili petnaestomjesečnu bebu P. J.

Predmet je dodijeljen sutkinji Višeg suda u Podgorici Vesni Moštrokol. Prema navodima optužnice, Šišić se tereti za teško ubistvo, a Jovović za teško ubistvo u saizvršilaštvu,  prenosi Pobjeda.

Šišiću i Jovović zaprijećena je maksimalna kazna od po 40 godina zatvora.

Za monstruozno ubistvo dječaka koji je podlegao batinama teretio se samo Nermin Šišić, dok se dječakova majka teretila za kršenje porodičnih obaveza.

Više državno tužilaštvo je nakon prikupljenih dokaza i analize prekvalifikovalo krivično djelo protiv Jovović.

Istraga je pokazala da je Šišić i ranije tukao dječaka i da je njegova majka to znala, zbog čega je i ona uhapšena.

Jovović je u istrazi potvrdila da je njen partner mjesecima tukao njenog sina, kad god bi mu zasmetao bebin plač.

Ona je pred tužiocem opisala događaj mjesec prije ubistva, kada su dječaku nanijete takve povrede zbog kojih su mu pomoć ukazali ljekari Dječije bolnice.

Jelena Jovović je tužiocu ispričala da je na glavi djeteta vidjela povrede, ali je Šišić kazao da je dječak udario u parket.

Prilikom kontrole optužnice, tužilac Zoran Vučinić kazao je da je svim dokazima utvrđeno da su optuženi počinili krivično djelo koje im se stavlja na teret.

On je saopštio i da je na tijelu djeteta bilo više povreda. Branioci Šišića i Jovović, advokati Bojana Jovićević i Miomir Joksimović nijesu imali primjedbi na optužnicu, dodajući da će se o dokazima izjasniti na glavnom pretresu.

Pobjeda

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.