Mevludin Nuhodžić

Nuhodžić saopštio

"Od početka godine u saobraćajnim nezgodama poginulo 18 osoba"

U Crnoj Gori je u saobraćajnim nezgodama, u prvih šest mjeseci ove godine, poginulo 18 osoba, što je oko 40 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine, saopštio je danas u Parlamentu ministar unutrašnjih poslova, Mevludin Nuhodžić.

Poslanici su danas razmatrali Izvještaj o stanju bezbjednosti saobraćaja na putevima u Crnoj Gori za prošlu godinu.

 Nuhodžić je rekao da je na crnogorskim putevima prošle godine evidentirano 5.678 saobraćajnih nezgoda, u kojima su poginule 63 osobe, odnosno da je broj nezgoda 8,6 odsto viši u odnosu na 2016. godinu, a poginulih manji za 3,1 odsto. 

"U prvih šest mjeseci ove godine poginulo je 18 osoba, što je za oko 40 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine kada je stradalo 34", saopštio je Nuhodžić, prenosi Anadolija.  

U Izvještaju se navodi da je prošle godine povrijeđeno 2.648 učesnika u saobraćaju, od kojih 2.183 lakše, a 465 teže. 

Najviše nezgoda dogodilo se na ulicama, i to 49,4 odsto, dok se na magistralnim putevima dogodilo 34,1 odsto, na lokalnim putevima 9,7, regionalnim 3,7, a na nekategorisanim putevima 3,1 odsto od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda. 

Nuhodžić je naveo da su uzrok najvećeg broja saobraćajnih nezgoda ljudski faktor, odnosno radnje učesnika u saobraćaju, dok su drugi razlozi stanje putne infrastrukture i vremenski uslovi. 

On je kazao da je pitanje bezbjednosti saobraćaja pitanje svijesti i savjesti društva i dodao da se mora djelovati preventivno kroz edukaciju i represiju. 

"Prošle godine je naplaćeno četiri miliona eura kazni, ali, ako ne promijenimo svijest, sva tehnika i represija biće uzaludna", poručio je ministar Nuhodžić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.