Drljević: U Crnoj Gori nema falsifikovanih ljekova
ilustracija

Ukupna potrošnja iznosila 77 miliona eura

Drljević: U Crnoj Gori nema falsifikovanih ljekova

Oko 77 miliona eura, iznosila je ukupna potrošnja ljekova u Crnoj Gori u 2017, saopštio je direktor Agencije za ljekove i medicinska sredstva Milorad Drljević.

On je tokom skupštinske rasprave o Izvještaju o radu Agencije za prošlu godinu naveo da je od tog iznosa, Fond za zdravstveno osiguranje platio 55.730.000 miona eura, što je oko 72 odsto ukupne potrošnje, prenosi Rtcg.

“To je dobar pokazatelj za državu da toliko učestvuje u finansiranju potrošnje ljekova”, naveo je Drljević.

Naveo je da prema nekim procjenama falsifikovani ljekovi na evropskom tržištu iznose oko jedan odsto.

“Iako kod nas nijesmo utvrdili falsifikovane ljekove, ne znači da ih nema kod nas i u tom smislu svi moramo uložiti dodatne napore”, kazao je Drljević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.