CG zainteresovana za iskustva Australije u oblasti zaštite životne sredine
Duško Marković i Džulija Fini

Marković i Fini

CG zainteresovana za iskustva Australije u oblasti zaštite životne sredine

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je u oproštajnu posjetu nerezidentnu ambasadorku Australije u Crnoj Gori Džuliju Fini.

Marković je zahvalio ambasadorki na angažovanju u prethodnom četvorogodišnjem periodu u korist snaženja bilateralnih veza između Crne Gore i Australije.

"Zajednički je izraženo zadovoljstvo prijateljskim odnosima dvije države i ukazano na potrebu intenziviranja političkih kontakata i daljeg unaprjeđenja obostrano korisne saradnje, prevashodno u domenu ekonomije, čemu geografska udaljenost ne treba da bude prepreka", saopšteno je iz Vlade..

Marković je ukazao na uspješno poslovanje australijskih privrednika u Crnoj Gori, koji svojim angažmanom doprinose pozitivnoj percepciji i Crne Gore i Australije, shodno čemu treba da budu primjer budućim eventualnim australijskim investitorima

Iz Vlade navode da su obostrano predočene mogućnosti saradnje u oblasti zaštite životne sredine, budući da Australija posjeduje veliko iskustvo u toj oblasti, a Crnu Goru u narednom periodu očekuje otvaranje poglavlja 27- Životna sredina i klimatske promjene.

Marković je informisao sagovornicu o aktivnostima i aktuelnostima Crne Gore o dinamici pregovaračkog procesa sa EU.

a Fini je čestitala Crnoj Gori članstvo u NATO, što cijeni veoma važnim u kontekstu mira i ukupne stabilnosti, i čime je stvoren dodatan prostor za snaženje saradnje, budući da je Australija važan i aktivan partner Alijanse. Istovremeno, pozdravila je uspjeh koji Crna Gora ostvaruje u procesu pristupanja EU.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.