Hrvatska: 74-godišnji Njemac u krovu Nissana prevozio 38 kg droge
ilustracija

Hrvatska: 74-godišnji Njemac u krovu Nissana prevozio 38 kg droge

U Policijskoj upravi (PU) vukovarsko-srijemskoj na graničnom prijelazu sa Srbijom Bajakovo 2. jula pronađeno je 38 kg marihuane u prepravljenom dijelu terenskog vozila kod 74-godišnjeg njemačkog državljanina.

Carinici su posumnjali u moguće promjene krovne konstrukcije vozila  Nissan Navara te pomoću rendgena uočili pakete nalik na one u kojima je obično upakovana droga, prenosi Anadolija.

Slučaj su preuzeli policijski službenici koji su pristupili pretrazi vozila te iz prepravljenog krovnog prostora izvadili 35 pvc paketa u kojima se nalazilo oko 38 kg opojne droge tipa marihuana.

Vozač  privatnog vozila, 74-godišnji njemački državljanin, uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge te predat pritvorskoj jedinici PU vukovarsko-srijemske, izviješteno je.

Zamjenik načelnika PU vukovarsko-srijemske Goran Lovrić istakao je kako je ovaj pronalazak droge samo potvrda kako je tzv. balkanska ruta i dalje jedan od najznačajnijih kanala kojim se krijumčari droga do zapadne Evrope.

Rkovodila Odsjeka kriminaliteta droga Krešimir Hunjet naglasio je kako se radi o drogi visokog kvaliteta koja je bila namijenjena tržištu Zapadne Evrope, kojom bi, da je uspio izvršiti svoj naum, 74-godišnjak ostvario znatnu imovinsku korist.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.