Australija snažno podržava CG na njenom putu ka EU
Milo Đukanović i Julija Fini

Đukanović primio u oproštajnu posjetu ambasadorku Australije

Australija snažno podržava CG na njenom putu ka EU

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je u oproštajnu posjetu ambasadorku Australije u Crnoj Gori Juliju Fini.

Ambasadorka je čestitala Đukanoviću izbor na tu funkciju i prijem Crne Gore u NATO, što predstavlja priznanje za ostvarenja crnogorske državne politike i podsticaj za jačanje saradnje dvije države, jer je i Australija važan partner Alijanse, posebno u tom regionu.

Kao zemlja koja baštini evropske demokratske vrijednosti, Australija snažno podržava Crnu Goru i na njenom putu ka EU, poručila je ambasadorka Fini, saopšteno je iz kabineta predsjednika.

Đukanović je zahvalio ambasadorki i generalnom guverneru Australije Piteru Kosgrou na čestitkama i ohrabrenju Crnoj Gori na putu integracija.

2R6A6771

Oproštajna posjeta ambasadorke Australije predsjedniku Crne Gore

Zajednički je ocijenjeno da postoje brojne mogućnosti za unapređenje saradnje dvije zemlje, prije svega na najvišem nivou.

Uspostavljanjem ugovorne baze između Crne Gore i Australije, biće stvorene pretpostavke za jačanje ekonomske saradnje i razmjenu iskustava u oblasti zaštite životne sredine.

Takođe, ocijenjeno je da će pozitivna iskustva saradnje sa poslovnim ljudima iz Australije koji rade na značajnim projektima u Crnoj Gori, biti snažan podsticaj za dalje interesovanje biznis zajednice iz te zemlje.

Tokom susreta je ocijenjeno da je i djelovanje crnogorske nacionalne zajednice u Australiji  most za unapređenje saradnje dvije zemlje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.