Požar na Luštici: Zapaljen strujni stub na Rosama (FOTO)
Foto: Radio Jadran

Spriječena velika šteta

Požar na Luštici: Zapaljen strujni stub na Rosama (FOTO)

Pripadnici DVD Luštica imali su jutros prvu protivpožarnu akciju na terenu, otakako su zvanično formirani prije mjesec, koju su uspješno okončali nakon sat.

Na Malim Rosama, oko 10h, zapalio se stub od struje, zarastao u zelenilo, ali je brzom reakcijom mještana, uz luštičke vatrogasce dobrovoljce, požar lokalizovan, uz minimalnu štetu.

Naime, izgorjelo je oko 15 m2 rastinja, ali je najvažnije da je spriječena veća šteta, odnosno da nije došlo do širenja vatre, priča za Radio Jadran predsjednik DVD Luštica, Nikola Trojanović.

PozarnaMaleRose2

Foto: Radio Jadran

“Na stubu od struje koji je urastao u bršljan došlo je do varničenja na nepristupačnom terenu, gdje nismo mogli prići ni malim autom niti kamionom. Pošto nemamo još mobilnu pumpu, pozajmili smo je od jednog mještana i zajedno sa našim crijevima natopili teren. Imali smo sreću da su mještani dok smo došli već reagovali koliko su mogli da “skrenu” požar da se ne proširi, jer tu su i neki plastični rezervoari. Da je to uhvaćeno teško bismo mogli savladati stihiju, jer je teren nepristupačan, nemamo još uvijek opremu za to. Stoga smo i na požarište došli barkom”, kazao je Trojanović.

Požar je izbio na 100m od obale, ali na udaljenosti 2km od puteva kojima se eventualno moglo prići, pa su vatrogasci dobrovoljci unajmili barku mještana kako bi što prije stigli. U gašenju je učestvovalo 6 vatrogasaca.

Trojanović napominje da je ovakvih stubova još dosta po Luštici i da treba biti oprezan. Stoga apeluje na mještane i turiste da se uzdrže od bilo kakvog paljenja, naročito od izbacivanja pikavaca od cigareta.

Izvor: Radio Jadran

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.