Izvještaj američkih senatora: Putin pomogao Trampu da pobijedi na izborima
Putin i Tramp

Tamp: Istraga je lov na vještice

Izvještaj američkih senatora: Putin pomogao Trampu da pobijedi na izborima

Rusija i ruski predsjednik Vladimir Putin miješali su se u američke predsjedničke izbore 2016. da bi pomogli Donaldu Trampu da pobijedi, navodi se u izvještaju američkih senatora.

Izvještaj Odbora za obavještajnu zajednicu američkog Senata, u kojem su se nalazili senatori iz obje velike stranke, potvrdio je procjenu američkih obavještajnih agencija, prenosi Index.hr.

Izvještaj je objavljen manje od dvije sedmice prije samita Trampa i Putina.

Tramp demantuje da su mu Rusi pomogli, a istragu o tome smatra lovom na vještice.

- Ruski napor bilo je ekstenzivan i sofisticiran, a njegovi ciljevi bili su da potkopa vjeru javnosti u demokratski proces, da našteti Hilari Klinton i pomogne Donaldu Trumpu - rekao je potpredsjednik odbora Mark Verner.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.