Za gradonačelnika Tunisa prvi put izabrana žena
Porazila najvećeg rivala, Kamela Idira

Porazila najvećeg rivala, Kamela Idira

Za gradonačelnika Tunisa prvi put izabrana žena

Suad Abderahim, članica umjereno islamističke partije Enahdha, prva je žena koja je izabrana na funkciju gradonačelnika Tunisa.

Ta 54-ogodišnja farmaceutkinja pobijedila je nakon drugog kruga glasanja članova opštinskog savjeta, i tako porazila najvećeg rivala, Kamela Idira iz partije Nida Tunes koju je osnovao predsjednik Tunisa.

AP navodi da Abderahim, bivša advokatica i aktivistinja za prava žena, ne nosi veo.

Opštinski izbori u Tunisu održani su 6. maja, ali su novoizabrani članovi opštinskih savjeta tek sada glasali za gradonačelnika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.