Crnu Goru i Albaniju vezuje susjedstvo bez otvorenih pitanja čiji su garant nacionalne manjine
Duško Marković i Edi Rama

Marković i Rama

Crnu Goru i Albaniju vezuje susjedstvo bez otvorenih pitanja čiji su garant nacionalne manjine

Predsjednici vlada Crne Gore i Albanije Duško Marković i Edi Rama zajednički su zaključili danas na konferenciji za medije održanoj u Skadru po okončanju zajedničke sjednice vlada da dvije države vezuju dobri susjedski odnosi, bez otvorenih pitanja, te da su garant dobrih odnosa nacionalne manjine sa obje strane granice.

Marković je sa zadovoljstvom ocijenio da na evroatlantskom putu,dvije zemlje svoje dobre međudržavne odnose pretvaraju u zajedničke akcije, posebno istakavši da odnosi Crne Gore i Albanije moraju biti oplemenjeni ekonomskom saradnjom.

On je ponovio da Crna Gora i Albanija dijele zajedničke vrijednosti na putu ka evroatlantskoj porodici i iskoristio priliku da pohvali napore koje Albanija preduzima na tom putu.

Osvrnuvši se na uspješno okončanu sjednicu dviju Vlada danas u Skadru kao i paket potpisanih sporazuma iz više oblasti, Rama je izrazio zadovoljstvo zbog postignute saradnje i naglasio da dvije države ostaju posvećene uklanjanju barijera kroz kompanije koje su zainteresovane da djeluju sa obje strane granice. 
        
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.