Riješite se komaraca na najprirodniji mogući način
ilustracija

Zasadite biljku

Riješite se komaraca na najprirodniji mogući način

Nakon kišovitih dana, ponovo nam je tu sunce, a samim time i idealni uslovi za najezdu komaraca.

Svako pokušava na svoj način da ih se riješi, ali to najčešće uključuje hemikalije koje su štetne i za ljude. Zato vam predstavljamo najprirodniji mogući način da se riješite najomraženijih gostiju u svakom domu.

Sve što treba da uradite jeste da zasadite biljku.

Naime, komarci bježe od domova i bašti u kojima cvjetaju određene biljke, pa ćete konačno moći da bacite sve hemikalije i uživate u domu ili bašti bez komaraca, ali i u prijelepom mirisu.

Lavanda

Prijatan miris lavande komarcima je veoma iritantan, pa od njega bježe. Osim toga, godiće vam i lavandina antiseptička i antigljivična dejstva. Možete da je zasadite u bašti, ili da je držite u saksiji blizu prozora, kako bi odbila komarce. Za još bolju zaštitu od ujeda komaraca, otkinite list lavande i istrljajte po izloženoj koži.

Kadifa

Cvijet koji uspjeva gotovo svuda sadrži tiofene, jedinjenja koja odbijaju insekte. Kadifa je sjajna ako želite da jednom zauvijek spriječite komarce i različite bube.

Geranijum

Ova prijelepa dekorativna biljka takođe tjera nekoliko vrsta insekata.

Ruzmarin

Jak miris ruzmarina držaće podaleko komarce, kupusne sovice i mušice. Efektan je u domu, ali još bolji efekat ima kada ga zapalite napolju.

Bosiljak

Ova biljka nije samo dobar začin, već i prirodan način da otjerate neželjene goste. Zbog jakog mirisa koji ispušta iz listova, komarci mu se radije ne približavaju. Jedna studija je čak pokazala da je bosiljak otrovan za komarce.

Alo.rs

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.