Nuhodžić u Skadru potpisao Sporazum o otvaranju zajedničkog graničnog prelaza Ckla-Zogaj
Foto: Gov.me

Potpisan i Sporazum o saradnji i uzajamnoj pomoći u vanrednim situacijama

Nuhodžić u Skadru potpisao Sporazum o otvaranju zajedničkog graničnog prelaza Ckla-Zogaj

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić potpisao je danas u Skadru, sa albanskim kolegama, Fatmirom Džafajem i Oltom Džakom, Sporazum između Vlade Crne Gore i Savjeta ministara Republike Albanije o otvaranju zajedničkog graničnog prelaza Ckla-Zogaj za međunarodni drumski putnički i jezerski saobraćaj i Sporazum između Vlade Crne Gore i Savjeta ministara Republike Albanije o saradnji i uzajamnoj pomoći u vanrednim situacijama.

Sporazumi su potpisani nakon zajedničke sjednice Vlade Crne Gore i Savjeta ministara Republike Albanije.

Kako pojašnjavaju iz MUP-a, sporazumom o otvaranju zajedničkog graničnog prelaza stvara se mogućnost zajedničkog vršenja granične kontrole u drumskom i jezerskom putničkom saobraćaju, nakon povezivanja puta Ckla – Zogaj.

"Takođe, ovo pitanje je značajno sa aspekta valorizacije turističkih, ekonomskih i privrednih resursa Skadarskog jezera. 

Sporazum o saradnji i uzajamnoj pomoći u vanrednim situacijama ima za cilj poboljšanje i jačanje kapaciteta za sprječavanje nastanka i odgovora na prirodne i druge katastrofe", saopšteno je.

Potpisani sporazum kao značajnu oblast u odnosima dvije države prepoznaje povećanje postojeće i buduće preventive i pripravnosti za katastrofe.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.