Ministar prosvjete o školovanju di-džejeva: Neko je pogodio temu
Mladen Šarčević

Ministar prosvjete o školovanju di-džejeva: Neko je pogodio temu

Ministar prosvjete Srbije Malden Šarčević kaže da novi program na Univerzitetu Megatrend za di-džejeve neće proći "tvrdu proceduru", ako je on "neki marketing za postojeći program".

"Ako je osnovni program za kulturu i medije tog fakulteta pri Univerzitetu Megatrend malo promijenio materijal i samo koristio ovo kao neki marketing za postojeći program, onda je to nešto što će biti u redu i ne mora da prolazi neku tvrdu proceduru", kazao je Šarčević novinarima u Beogradu.

On je je kazao da samu ideju o tom programu ne može da komentariše.

"To je neko ko je sam smislio, valjda mislio da je to dobro... Koliko čujem upisano je 90 i nešto studenata, tako da je neko pogodio temu", dodao je ministar prosvjete. 

Upitan da li je u redu da o uvođenju tog programa nisu obaviještni u novoformiranom Nacionalnom akreditacionom tijelu, Šarčević je kazao da je to tijelo u završnoj fazi formiranja i da će prvo vrijeme rješavati samo hitne situacije, koje su ostale.

"To je Germanistika, katedra na Univerzitetu u Nišu, kao i IT program Ekonomskog fakulteta u Beogradu. To su za mene dva poznata prioriteta, a ostalo mora sačekati redovnu proceduru. 

Na pitanje da li je u redu da ni u Komisiji za akreditaciju koja je do nedavno bila zadžena za akreditacije studijskih programa nisu obaviješteni o programu za di-džejeve, Šarčević je kazao da će to provjeriti, ali da to nije njegov posao, jer je ministarstvo poslednja istanca.

"Sve autonomije univerziteta nas zaobidju. Svi odlučuju tako kako odlučuju", rekao je on. 

Univerzitet Megatrend napravio je novi program na svom Fakultetu za kulturu i medije koji omogućava školovanje za puštanje muzike u noćnim klubovima, ali o tom programu nisu obaviješteni u novoformiranom Nacionalnom akreditacionom tijelu, kao ni u Komisiji za akreditaciju koja je do nedavno bila zadžena za akreditacije studijskih programa. 

U Komisiji za akreditaciju rekli su za današnje Večernj novosti, da takav modul ne može da postoji i da je neophodna nova akreditacija ili doakreditacija za svaku značajnu promjenu studijskog programa, a rektor Megatredna Mića Jovanović tvrdi da program za di-džejeve nije akreditovan, jer im nova akreditacija i ne treba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.