Demokrate Plužine: Problem loše putne infrastrukture se mora riješiti (FOTO)
Foto: Demokrate Plužine

Ukazuju na sve probleme stanovnika Pive

Demokrate Plužine: Problem loše putne infrastrukture se mora riješiti (FOTO)

Demokrate Plužine ističu da je postojanje putne infrastrukture jedna od osnovnih potreba ljudi, ali i uslova za pristojan i lakši život. Međutim, kako su kazali "kod nas je postalo pravilo da se problem putne infrastrukture ne rješava kada je to zaista po prirodi stvari nepohodno, već se putevi asfaltiraju uoči izbora".

"Jedan od najvećh uspjeha sa kojim se diči lokalna samouprava u Pivi je putna infrastruktura. Svih ovih dvadeset godina, lokalna uprava se jedino hvali putnom infrastrukturom i asfaltnim putevima do svakog sela i zaseoka sa jasnom konstatacijom da je sve to uradila sama", saopštile su Demokrate.

Kako su naveli, kao odgovoran politički subjekt, Demokratska Crna Gora ima i političku i moralnu obavezu da ukazuje na sve probleme stanovnika Pive.

"Svjedoci smo ovih dana da su mještani pojedinih pivskih sela prinuđeni da protestima i blokadama puta traže svoja elementarna ljudska prava.  Prvi seoski asfaltni put u Pivi od Donjih do Gornjih Brezana, iako dobro tamponiran i odrađen, danas je u potpunosti uništen neodgovornim ponašanjem investitora prilikom izgradnje trafostanice", kazali su.

Navode da problem putne infrastrukture već polako postaje gorući problem Pive. Neka sela se već suočavaju sa tim problemom, dok je kod drugih taj problem  u nastajanju.  Jedan od ključnih uzroka ovog problema je upravo loš kvalitet izvedenih radova, kao i sam nadzor nad sprovođenjem radova.

image00204b696220e02f10f82362e8e51839673af114428234b3aec143635ddb77d47f6efV1

Foto: Demokrate Plužine

"Osim toga, u praksi imamo još nekoliko učestalih problema kada je u pitanju saobraćajna infrastruktura: većina puteva je slabo urađena, nijesu ispoštovani normativi prilikom asfaltiranja, slabo je odrađeno tamponiranje, a pogotovu asfaltiranje, debljina asfaltnog zastora ne bi smjela da bude tanja od 6 cm, pa je kroz neke asfaltne puteve već iznikla trava", kazali su.

Pored upitnih kvaliteta samih puteva, kako su kazali, u Pivi se javlja još jedan problem u vidu neovlašćene devastacije lokalnih seoskih puteva. Tako su  putevi prema Stabnima, Muratovici i  Orahu uništeni zbog predizbornih aktivnosti u ovim selima.

Takođe, naglasili su i ulogu koncesionara koji za potrebe sječe šuma i odvoz drvne mase koriste lokalne seoske puteve koji nijesu kategorisani za saobraćanje teških mašina i teretnih vozila sa velikom nosivošću.

Demokrate Plužina će preko svojih odbornika, u interesu svih građana Pive bez obzira na političku pripadnost, odgovorno  vršiti svoju funkciju i raditi u opštem interesu.

"Zato, zahtijevaćemo od nadležnih organa hitnu reakciju, formiranje stručnih komisija kako bi se ustanovilo ko je i na koji način napravio propuste, zloupotrebio položaj i prihvatio onakav način rada prilikom asfaltiranja svih puteva po Pivi", kazali su.

Takođe, kako su zaključile Demokrate, kao hitnu reakciju, zahtijevaće da se utvrdi ko je od izvođača radova ili investitora dužan da sanira oštećene puteve kako u Breznima tako i u drugim selima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.