Meljine: Obezbijeđen lakši prilaz moru osobama sa invaliditetom (FOTO)
Foto: Opština Herceg Novi

Postavljene rampe

Meljine: Obezbijeđen lakši prilaz moru osobama sa invaliditetom (FOTO)

Rampe koje će olakšati kretanje osobama sa invaliditetom i slabije pokretljivosti izgrađene su na plaži u Meljinama i na ulazu u Mjesnu zajednicu Bijela, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Kako je navedeno, zahvaljujući rampi za ulaz u more osobe sa invaliditetom će sada i u Meljinama, na pješčanoj plaži Sidro imati mogućnost da uživaju u kupanju, u šta su se danas uvjerili i korisnici hercegnovskog Dnevnog centra.

Ovo je prva plaža koja je prilagođena osobama sa invaliditetom zahvaljujući inicijativi iz lokalne uprave.

Istaknuto je da su radovi izvedeni zahvaljujući odličnoj saradnji Sekretarijata za lokalnu upravu Opštine Herceg Novi i mjesne zajednice Meljine, a uz pomoć Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom i kompanije Lazure.

RampazaprilazmoruMeljine1

Foto: Opština Herceg Novi

Kako je kazala sekretarka za lokalnu upravu Vesna Samardžić, ovaj projekat samo je jedan u  u nizu onih čiji je cilj da se na svaki mogući način olakša svakodnevnica osobama sa invaliditetom, kako kroz različite servise, tako i prilagođavanjem infrastrukture, odnosno uklanjanjem barijera na koje svakodnevno nailaze.

Istakla je posebno zadovoljstvo što se pokazalo da su mjesne zajednice ozbiljni partneri i spremne da pune punu podršku u realizacija.

Navodi se da su danas na plaži u Meljinama bili i korisnici hercegnovskog Dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoj.

RampazaOSIMZBijelaJasnaDragojlovi1

Foto: Opština Herceg Novi

Direktorica ove ustanove Dragica Kosić istakla je da je važno što sada plažu koja je prilagođena osobama sa smetnjama i teškoćama u razvoju imamo i u ovom dijelu grada.

Smatra da je ovo veliki pomak, te da će djeca sigurno sa zadovoljstvom ispričati roditeljima gdje su bili i da će ova rampa od najveće koristi biti upravo porodicama.

Veliki broj lica sa invaliditetom voli da dođe na pješčanu plažu u Meljinama zbog čega je bilo važno da im bude olakšano kretanje i omogućen prilaz moru, kazao je predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Meljine Dragan Andrić.

Kako dodaje, u blizini će biti označena i parking mjesta koja će biti rezervisana iskuljučivo za osobe sa invaliditetom, kao i postavljenja informativna signalizacija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.