Ispraćen bogat program drugog dana Kotorskog festivala pozorišta za djecu
Foto: Kotorski festival pozorišta za djecu

Otvoren IX Festival gudača

Ispraćen bogat program drugog dana Kotorskog festivala pozorišta za djecu

Drugog dana 26. KotorArt Kotorskog festivala pozorišta za djecu kotorska publika imala je priliku da prati bogat program.

U Kulturnom centru “Nikola Đurković”, u sklopu revijalnog pozorišnog programa, izvedena je predstava Anđeoska ulica Lutkarskog pozorišta Puck, iz Rumunije za koju je tekst i režiju radio Dećebal Marin, saopšteno je iz Kotorskog festivala pozorišta za djecu. 

Glumci  u predstavi su bili: Andrea Bolovan, Robert Gutunoiu, Ion Iurcu, Andra Stefan. Ova sjajna neverbalna lutkarska predstava zadivila je najmlađe vizuelnim efektima, specifičnom poetikom i vještinama glumaca.

Kako se navodi, na obnovljenoj Ljetnjoj sceni u sklopu takmičarskog pozorišnog programa izvedena je predstava Modro blago Gradskog pozorišta iz Podgorice, koje je prema tekstu Stevana Koprivice režirala Staša Koprivica.

U predstavi su igrali: Vule Marković, Jelena Simić, Pavle Popović, Vukan Pejović, Maja Šarenac, Dejan Đonović, Goran Slavić, Jelica Vukčević/ Marija Đurić, Branka Femić Šćekić, Emir Ćatović.

Istaknuto je da je predstava Modro blago sinoć  u Kotoru publiku izvukla iz dosadne svakodnevice i uvela u bajkoviti svijet, pokazujući da ni u bajci ne vlada samo dobro. Brojna publika je uživala u ovoj duhovitoj priči punoj misterije

Od juče su počeli i brojni propratni programi.  Kotorskoj publici su se sinoć predstavili i učenici Osnovne škole Maksim Gorki iz Podgorice, koji su na Pjaci od Kina izveli predstavu Kapetan Džon Piplfoks u sklopu programskog segmenta dječije scensko stvaralaštvo.

Kako se navodi, preko šezdesetoro djece je juče počelo da pohađa radionicu “Napravimo pinjatu” koju vodi pinjata majstorica Anđela Milošević iz Kotora.

U sklopu drugog dana Kotorskog festivala pozorišta za djecu juče je koncertom ispred Katedrale svetog Tripuna počeo i IX  Festival gudača, koji je otvorio Gudački orkestar Glazbene šole Franc Šturm iz Ljubljane.

U programu 3. jula će se naći predstave Let i pad i Kinez. Kada je u pitanju muzički program biće izveden koncert 333 godine Baha u baroknom Perastu. Kotorska publika će moći da prati i predstavu u kojoj glume mališani iz PPU “Čarli Čaplin” Ekološka Crna Gora, a pjesnik za djecu i glumac,Dejan Đonović, će promovisati svoju novu knjigu Trema.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.