Pitanje Kosova riješiće Putin i Tramp 16.jula?
Foto: Profimedia

Pitanje Kosova riješiće Putin i Tramp 16.jula?

Velika šansa da se riješi kosovsko pitanje leži u susretu Trampa i Putina u Helsinkiju, jer bi ta dva lidera trebalo da se o tom pitanju dogovore, piše "Blic".

Naime, prema tvrdnjama tog lista, koji se poziva na svoje diplomatske izvore, to je plan i srpskog državnog vrha i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Evropa nema ni snage, ni volje, ni mogućnosti da natjera Albance da urade nešto. Zato je ideja da se o ovom suštinski važnom pitanju za nas dogovore Putin i Tramp, a da Evropa to potom prihvati kao konačno", navodi taj izvor "Blica" i dodaje da su sve oči uprte u sastanak ruskog i američkog predsjednika, koji je zakazan za 16. jul u Helsinkiju. 

Sagovornik "Blica" navodi i da će Putin i Tramp za Kosovo imati minut, ili taman onoliko vremena da razmijene nekoliko rečenica, ali i to bi bilo dovoljno da se stvari pomjere s mrtve tačke i priđe bar malo bržem rješenju. 

"Tramp i Putin će do kraja godine odlučiti o Kosovu i Metohiji. To je ozbiljna šansa da se dođe do rješenja. Džaba opcije koje nudi EU kada ni jedna strana na njih ne pristaje", kaže još izvor beogradskog lista. 

Podsjeća se i da je američki ambasador u Srbiji Kajl Skot izjavio za RTS da bi rješenje kosovskog pitanja moglo da se dogodi možda čak i do kraja ove godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.