Otkazano ljetovanje: Krenuli u Grčku na more, izbačeni iz autobusa u Kragujevcu
ilustracija

"Nesuđeni" turisti

Otkazano ljetovanje: Krenuli u Grčku na more, izbačeni iz autobusa u Kragujevcu

Dva autobusa puna putnika za Grčku, večeras su ispražnjena u Kragujevcu i Kraljevu, a "nesuđeni" turisti prepušteni su da se sami snalaze i vrate kućama.

Kako navodi portal Morava info, za manje od sat vremena od kako su krenuli na ljetovanje, vlasnik čačanske agencije "Jazz Travel" obavijestio je vozače da se letovanje otkazuje.

Kako su tom portalu rekli razočarani putnici koji su na put krenuli iz Čačka, sve je bilo u najboljem redu do Kragujevca, kada je vozač zaustavio autobus i šokiranim turistima saopštio da se njihovo ljetovanje otkazuje. 

"Bez ikakvog daljeg objašnjenja ostavljeni smo jednostavno u Kragujevcu da se snalazimo kako znamo i umijemo. Zakazano vrijeme polaska bilo je u 20 sati, ali smo stigli samo do Kragujevca. U isto vrijeme, kako smo čuli, drugi autobus, takođe pun turista iz nekoliko drugih gradova, posle sat vremena vožnje na isti način je zaustavljen u Kraljevu i njima je takođe rečeno isto što i nama – da je ljetovanje otkazano. O svemu smo obavijestili policiju, a turističku inspekciju možemo obavijestiti tek ujutro – ispričali su ogorčeni putnici, dodajući da je svako od njih unaprijed uplatio "Jazz Travelu" cjelokupan iznos aranžmana u Grčkoj. 

Kako saznaje portal Morava info iz nezvaničnih izvora, vlasnik "Jazz Travela" je odmah, pošto je vozačima autobusa koji su trebali da prevezu "nesuđene" turiste saopštio da završe vožnju i putnike isprate iz vozila, sam otišao u policiju. 

Po nezvaničnim saznanjima, razlog za iznenadno otkazivanje ovog aranžmana je dug koji vlasnik ove agencije nije izmirio prema grčkim domaćinima, pa je odlučio da otkaže ljetovanje ovoj grupi putnika prije nego što stignu do Grčke i ne dožive veće neprijatnosti. 

B92 podsjeća da su od početka ljetnje sezone čak dvije velike turističke agencije imale su problema sa aranžmanima, zbog finansijskih dugovanja, zbog čega su brojnim turistima otkazani aranžmani.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.