Cijena taksija u Budvi od 0,70 do 1,80 eura po kilometru
Budva

Odluka predsjednika opštine

Cijena taksija u Budvi od 0,70 do 1,80 eura po kilometru

Taksisti u Budvi kilometar vožnje od nedjelje naplaćuju od 0,70 do 1,80 eura u zavisnosti od tarife. To je predviđeno odlukom koju je po hitnom postupku donio predsjednik Opštine.

V.d. sekretara za privredu Marko Marković kazao je za Pobjedi da je Zakon o prevozu u drumskom saobraćaju koji je na snazi od prošle godine, u skladu sa kojim je donesena odluka, limitirao cijene taksi usluga, te ih prevoznici ne mogu kao ranije sami određivati.

“U skadu sa tim zakonom i pravilnikom koji je donijelo Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, predviđen je cjenovnik koji je obavezujući za sve taksi prevoznike. Riječ je o tri tarife-dnevnoj koja važi od šest do 22 sata, noćnoj koja je predviđena za poslije 22 sata i slobodnoj koja se odnosi na vangradsku vožnju”, objasnio je Marković.

Prema odluci, minimalna cijena starta je 50 centi, a maksimalna euro. Kilometar će minimalno koštati 0,70 centi, a maksimalno 1,80 eura. Čekanje po satu minimalno košta šest, maksimalno 12 eura. Marković objašnjava da cijenu slobodne vožnje formiraju taksi prevoznici, ali tako da ne dovodi u nepovoljan položaj mušterije u odnosu na prve dvije tarife.

Govoreći o nelegalnoj vožnji, Marković ističe da ona ne podrazumijeva vožnju civilnim autom, a prema njegovom mišljenju, upitno je i da li postoji.

“Kad se govori o nelegalnom prevozu, najviše se misli na taksi prevoznike iz drugih gradova koji dovedu klijenta u Budvu pa preuzmu vožnju dok su u gradu i oni podliježu kontroli komunalne policaje. Njihovoj kontroli podliježu isključivo vozila koja imaju taksi oznaku, tako da oni ne mogu da zaustave onoga koji civilnim vozilom prevozi mušterije koje svjesno pristaju da se voze na taj način iako znaju da to nije legalna taksi usluga”, poručuje Marković.

On ističe da će novi cjenovnik dostaviti turističkim agencijama, hotelijerima, kako bi svaki gost bio informisan koliko maksimalno može da plati cijenu prevoza.

Građani sve nepravilnosti mogu prijaviti komunalnoj ispekciji i policiji na telefon 067 111 988.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.