Kanadski ribari na santi leda ugledali nešto što nikad ranije nijesu vidjeli (Video)

Mislili da je foka

Kanadski ribari na santi leda ugledali nešto što nikad ranije nijesu vidjeli (Video)

Tri kanadska ribara izašla su na pučinu kod Labradora kao i svakoga dana... Međutim, na vidiku se pojavilo nešto neuobičajeno, nešto što nikada ranije nisu vidjeli!

Malori Harigan, Klif Rasel i Alan Rasel su shvatili da na santi leda pečurkastog oblika leži neka životinja, prenosi Rts.

Prvo što im je palo na pamet je da je riječ o tuljanu, ali što su više tom ledenom „ostrvcetu“ prilazili, sve im je jasnije bilo da ovo biće nije morsko i da nije „dizajnirano“ za plivanje.

Na santi je ležala arktička lisica, preplašena i izgladnjela.

Arktickalisicanasantiledafoto3

I dok je tako ko zna od kada bespomoćno plutala okeanom, napadali su je galebovi.

„Vjerovatno je tražeći hranu ostala zaglavljena na santi. Klif smatra da se santa odvojila od ostatka dok je lisica tražila bilo kakvo meso“, rekao je Malori Harigan za sajt Bord panda.

Znajući da bi nesrećni mužjak skončao tu, Malori i njegova posada su odlučili da intervenišu i spasu mu život.

Pristali su brodom uz santu i uz velike napore uspjeli da ga ubace na brod.

„Sve vrijeme je bježao od nas. Morali smo da lomimo led sve dok mu nije ponestalo prostora za bježanje“, objasnio je kapetan Harigan.

Arktickalisicanabrodufoto5

„Opkolili smo ga i satjerali u ćošak. Bio je preslab da bi išta više uradio.“

Na ribarskom brodu su mu napravili improvizovani ležaj i krhko biće je počelo da se vraća u život. „Kad smo ga tek donijeli bio je nervozan, ali čim smo ga nahranili smirio se.“

„Prvih pet ili šest časova je odbijao hranu. Nudili smo mu čips i krekere, no, nije želio ništa dok se nije naspavao. A onda je pojeo komad bečke kobasice“, istakao je Harigan.

Po povratku na kopno lisica je puštena u prirodu – suva, odmorna i sita.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.