Brazil u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva!
Foto:AA

Brazil u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva!

Fudbalska reprezentacija Brazila plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Rusiji, pošto je danas u Samari sa 2:0 pobijedila Meksiko u osmini finala.

Golove za trijumf Brazila postigli su Nejmar u 51. minutu i Roberto Firmino u 88, prenosi Beta.

Brazil će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela između Belgije i Japana koji svoj meč osmine finala igraju večeras od 20.00.

Početkom drugog poluvremena Brazil je stigao do vođstva. Nejmar je na lijevom boku proigrao Vilijana, koji se oslobodio čuvara i proslijedio loptu na drugu stativu, odakle ju je Nejmar proslijedio u mrežu Meksikanaca.

Pokušao je Meksiko odmah da uzvrati i dođe do izjednačenja, ali je odbrana Brazila funkcionisala veoma dobro. Jedini pokušaj vrijedan pažnje bio je šut Karlosa Vele sa oko 20 metara, ali je Alison intervenisao i loptu izbacio u korner.

U samom finišu utakmicu, Meksikanci su pritiskali, ali je Brazil poslije jedne kontre postavio konačan rezultat. Nejmar je prošao po lijevoj strani, utrčao u šesnaesterac, te šutirao, ali je Očoa intervenisao, pa se lopta odbila do Firmina koji nije imao težak zadatak da zatrese mrežu rivala.

Meksiko tako ni na petoj utakmici protiv Brazila na prvenstvima svijeta nije uspio da postigne gol, dok je Brazil sedmi put zaredom došao do četvrtfinala.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.