Amerikanca grizla savjest pa platio kaznu staru 44 godine
ilustracija

Za saobraćajni prekršaj

Amerikanca grizla savjest pa platio kaznu staru 44 godine

Amerikanac je zbog griže savjesti platio novčanu kaznu za saobraćajni prekršaj koji je počinio prije 44 godine.

Policijska kancelarija u gradu Minersvillu u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji primio je kovertu s pet dolara i porukom, prenosi Anadolija.

Šef policije Mišel Kombs za WNET-TV kazao je kako je iz poruke jasno da je savjesni Amerikanac odlučio da plati kaznu koja mu je za pogrešno parkiranje izrečena daleke 1974. godine.

"Ovu kaznu nosim duže od 40 godina. I ranije sam namjeravao da je platim. Izvinjavam se što vam nisam otkrio svoj identitet. Poštovanje, Dave", piše u poruci koju je pročitao Kombs.

Novčana kazna je izrečena u vrijednosti dva dolara, a kažnjeni Amerikanac je samostalno uračunao kamatu i policiji na adresu poslao pet dolara.

Kombs je pojasnio da u vrijeme izricanja prekršajne kazne nije bilo uvezanog sistema registriranih vozila i da je vozač s registarskim tablicama iz savezne države Ohio mogao izbjeći plaćanje kazne ako je vozilo registrirao u drugoj saveznoj državi.

On je takođe dodao da je kazna od dva dolara, koja je izrečena prije skoro četiri ipo decenije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.