Peter Sijarto i Milo Đukanović

Sijarto i Đukanović

"Mađarska zainteresovana da se ubrza evropski put Crne Gore"

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je danas ministra vanjskih poslova i trgovine Mađarske Petera Sijarta.

 Đukanović je izrazio zahvalnost Mađarskoj na kontuinuiranoj podršci i pomoći tokom pristupanja Crne Gore NATO alijansi, i u pregovaračkom procesu za članstvo u EU.

On je istakao da Crna Gora visoko cijeni to što Mađarska prepoznaje značaj integracije cijelog regiona i potrebu za njegovom evropeizacijom, o čemu je nedano detaljnije razgovarao sa premijerom Viktorom Orbanom tokom posjete Budimpešti.

 milo

Sijarto je potvrdio da je opredijeljenost Mađarske za evropsku budućnost Zapadnog Balkana nedvosmislena, i da to predstavlja jedan od prioriteta spoljne politike njegove zemlje, na čijoj realizaciji rade zajedno sa još jednim brojem evropskih partnera. Posebno je naglasio zainteresovanost Mađarske da se ubrza evropski put Crne Gore.

Obostrano je izraženo zadovoljstvo zbog kvalitetne bilateralne saradnje u gotovo svim oblastima, i sve veće zainteresovanosti mađarskih investitora za ulaganja u Crnu Goru.

Razmijenjena su mišljenja i još o jednom broju pitanja od zajedničkog interesa.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.