Otvara se prostor za nove poslovne inicijative
Đukanović – Salaheldin

Đukanović – Salaheldin

Otvara se prostor za nove poslovne inicijative

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Egipta Abderahmana Salaheldina.

"Crna Gora i Egipat imaju kvalitetnu tradiciju odnosa", kazao je predsjednik Đukanović izražavajući zadovoljstvo nivoom bilateralne saradnje, i zahvalnost predsjednik El-Sisiju za čestitke koje mu je uputio povodom pobjede na predsjedničkim izborima.

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsjednika, obostrano je konstatovano da se kroz pozitivno iskustvo investicije kompanije Orascom na Luštici otvara prostor za nove poslovne inicijative sa obje strane, za šta će značajan podsticaj predstavljati sporazum o ekonomskoj saradnji između dvije zemlje koji je u pripremi.

Đukanović je posebno istakao važnu pozitivnu ulogu Egipta u očuvanju stabilnosti tog regiona i u snaženju vrijednosti koje su od značaja i za savremeni razvoj evropskog kontinenta.

Salaheldin je istakao između ostalog i da organizovanje susreta između dvije države na najvišem nivou je uvijek potvrda dobrih odnosa i prilika za intenziviranje svestrane saradnje na bilateralnom planu.

Takođe, saglasio se da će unapređenje ugovorne baze biti podsticaj za snažnije prisustvo egipatskih investitora u Crnoj Gori koji bi djelovali i kroz poslovni savjet dvije države.

Sagovornici su se saglasili da postoje realni izgledi i za unapređenje saradnje u oblasti kulture, kao i u promovisanju multietničkih i multivjerskih vrijednosti.

Predsjednik  je na kraju zahvalio ambasadoru za lični doprinos u saradnji dvije zemlje.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.