Projekat Luštica Bay uspješan primjer saradnje dviju država
Marković primio ambasadora Egipta

Marković primio ambasadora Egipta

Projekat Luštica Bay uspješan primjer saradnje dviju država

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je danas u oproštajnu posjetu nerezidentnog ambasadora Arapske Republike Egipat (sa sjedištem u Pragu) Abdelrahmana Salaheldina.

Tokom sastanka obostrano je izraženo zadovoljstvo prijateljskim odnosima između Crne Gore i Arapske Republike Egipat, kao i interes za unapređenje bilateralne saradnje i dinamizaciju političkog dijaloga, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Marković se zahvalio ambasadoru Salaheldinu na doprinosu snaženju crnogorsko-egipatskih odnosa i brojnim inicijativama koje pokrenute za vrijeme trajanja njegovog mandata.

Posebno je naglasio značaj realizacije najvećeg turističkog projekta u Crnoj Gori – rizorta Luštica Bay, i skorim otvaranjem prve faze projekta, što predstavlja uspješan primjer saradnje dvije zemlje koji treba da slijedimo u budućnosti.

Ambasador Salaheldin je pozvao na intenziviranje privrednih kontakata u svrhu daljih egipatskih investicija, prevashodno kroz povezivanje i uspostavljanje saradnje privrednih komora dvije zemlje i formiranje međuvladinog privrednog komiteta.

"Zajednički je izraženo zadovoljstvo saradnjom u oblasti kulture, čiji osnov čini nedavno potpisan Sporazum o saradnji u ovoj oblasti, te ukazano na interes aktuelizacije saradnje u oblasti turizma i pomorskog saobraćaja - kroz povezivanje luka Bar i Aleksandrija, kao i u drugim oblastima od obostranog značaja", saopšteno je iz Vlade.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.