Diplomatski rat u Zagrebu zbog Mundijala
Foto: Ilustracija

Svađa ambasadora SAD i Rusije

Diplomatski rat u Zagrebu zbog Mundijala

Svjetsko prvenstvo u fudbalu je na vrhuncu. Hrvatsku, koja se plasirala u četvrtfinale čeka ekipa Rusije, što je izazvalo diplomatski rat u Zagrebu.

Naime, kako prenosi hrvatski portal Index.hr, fudbalske reprezentacije Hrvatske i Rusije, koja je domaćin Svjetskog prvenstva, odmjeriće snage u subotu u Sočiju, interes za tu utakmicu izazvao je pravi mali dilomatski sukob između ambasadora Rusije i SAD u Hrvatskoj.

Najprije je američki ambasador u Hrvatskoj Robert Kohorst putem službenog Tviter profila taj meč prokomentarisao riječima: "Pogodite svi za koga navijam", uz zastave Hrvatske i Rusije. 

364586451910281417447042488179630947696640n

Foto: Tviter

Index piše da su svi domaći mediji te riječi shvatili kao podršku Hrvatskoj, ali i "podbadanje" Rusije.

Ali, kako se dalje navodi, na ruski dogovor nije se mnogo čekalo. 

Na službenoj Fejsbuk stranici ruske ambasade u Hrvatskoj objavljen je skrinšot Kohorstove podrške Hrvatskoj, ali uz komentar: "Hoće li SAD možda još platiti LNG, pomoći Agrokoru ili ukinuti vize za Hrvate?".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.