Predstavljena aplikacija koja omogućava lakše zaposlenje osoba sa invaliditetom
ilustracija

Baza za nezaposlene i poslodavce

Predstavljena aplikacija koja omogućava lakše zaposlenje osoba sa invaliditetom

Osobe sa invaliditetom u Crnoj Gori, u potrazi za zaposlenjem, od danas će putem mobilne aplikacije biti u prilici da svoje lične i profesionalne podatke kreiraju na jednom mjestu, koje će biti svojevrsna baza za nezaposlene osobe sa invaliditetom i poslodavce u Crnoj Gori.

Savez slijepih Crne Gore predstavio je danas aplikaciju pod nazivom zaposliosi.me - Lakši put ka zaposlenju OSI. 

Aplikacija je namijenjena osobama sa invaliditetom koje potražuju posao, kao i osobama sa invaliditetom koje žele promijeniti posao. Na ovoj aplikaciji biće oglašena slobodna radna mjesta, a poslodavci širom Crne Gore biće u prilici da prate profile osoba sa invaliditetom koje potražuju zaposlenje, javlja Anadolija.

Mobilna aplikacija svojevrsna je nadogradnja portala, koji je kreiran prije godinu dana, a finansiran sredstvima Zavoda za zapošljavanje Crne Gore. Kreiranje mobilne aplikacije podržala je Fondacija Telenor. 

2018070223124254835262641WebFoto:Anadolija

Goran Macanović, izvršni direktor Saveza slijepih Crne Gore, kazao je da je cilj aplikacije spajanje nezaposlenih lica sa invaliditetom i poslodavaca, kao i onih koji žele da promijene posao. 

„Ovaj portal je u početku bio urađen kao web platforma, sada su urađene mobilne aplikacije. Nadam se da će ove mobilne aplikacije doprinijeti da u narednom periodu veći broj poslodavaca zapošljava lica sa invaliditetom“, kazao je Macanović. 

Katarina Bigović, savjetnica za međunarodne odnose u Savezu slijepih Crne Gore, poručila je da je portal jedna od inovacija bržeg i lakšeg zaposlenja osoba sa invaliditetom.

„Pri zaposlenju osoba sa invaliditetom, najveći je problem kod poslodavaca. Upravo je i sama ideja portala kreirana da bolje sagledaju profile kandidata, ko bi im odgovarao da se zaposli. Prema zakonu, poslodavac koji ima od 20 do 50 zaposlenih, dužan je da zaposli jednu osobu sa invaliditetom, dok poslodavac koji ima preko 50 zaposlenih, dužan je da zaposli pet odsto zaposlenih osoba sa invaliditetom, u odnosu na ukupan broj zaposlenih“, kazala je Bigović. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.