Server: Uništenje Putinovih nada da destabilizuje CG put ka dobrim odnosima sa Rusijom
Server

Opasnost od Kremlja nije prošla

Server: Uništenje Putinovih nada da destabilizuje CG put ka dobrim odnosima sa Rusijom

Uništenje Putinovih nada da destabilizuje Crnu Goru je najbolji put ka dobrim odnosima sa Rusijom - kaže za Pobjedu Daniel Server, ekspert za Balkan na američkom Džon Hopkins univerzitetu.

Kada Crna Gora dobije proevropsku i pronatovsku opoziciju, onda neće biti prostora za rusko miješanje i odnosi Moskve i Podgorice će se poboljšati - kaže za Pobjedu Server.

Međutim, on upzorava da opasnost od Kremlja nije prošla.

 – Rusija i dalje podržava antiustavne, anti-NATO političke snage u Crnoj Gori. Bolji odnosi sa Rusijom će se razviti kada se pojavi pro-EU, pro-NATO opozicija, koja će u budućnosti imati snage da vodi državu. Uništenje Putinovih nada da destabilizuje Crnu Goru je najbolji put ka dobrim odnosima sa Moskvom - kaže sagovornik Pobjede.

Server objašnjava da je ulazak Crne Gore u Alijansu prije godinu bio značajan događaj za region.

– Mislim da je pristupanje Crne Gore NATO-u važan korak u pravom smjeru, koji je ohrabrio druge u regionu. To je značilo da vrata Alijanse i EU nijesu zatvorena – kaže naš sagovornik.

Server naglašava da su Crna Gora i Zapadni Balkan vidljivi za američku administraciju.

– Oni su vidljivi kod potpredsjednika Majka Pensa i mislim da je to dovoljno. Iskreno, brinem da bi predsjednik Tramp možda bio u iskušenju da unazadi ove procese i unese zabunu na Balkan, što bi bila loša ideja – kaže Server.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.